Βαθιά και πάλι το χέρι στη τσέπη – Πότε έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα; Τι να αναμένουμε για πλαφόν και πράσινη φορολογία  

Βαθιά και πάλι το χέρι στη τσέπη – Πότε έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα; Τι να αναμένουμε για πλαφόν και πράσινη φορολογία   

Την ανιούσα άρχισαν να παίρνουν και πάλι οι τιμές των καυσίμων με τους καταναλωτές να ανησυχούν για το μέχρι πού μπορεί να φτάσουν.

Μετά από μία περίοδο κατά την οποία είχαμε μείωση των τιμών αλλά και σταθεροποίηση, τώρα άρχισαν και πάλι την ανοδική πορεία.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Σάββας Προκοπίου, μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε ότι «βάση εμπειρίας, θα έχουμε αυξήσεις στα καύσιμα τις επόμενες εβδομάδες»

«Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή είναι η άμεσα εμπλεκόμενη Υπηρεσία. Από την περασμένη Παρασκευή είχε αρχίσει η άνοδος των τιμών, με μια μικρή αύξηση των 3-4 δολαρίων λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή», σημείωσε.

«Λόγω της αύξησης της τιμής του βαρελιού Παγκόσμια έχουμε κι εμείς αυξήσεις στα καύσιμα και αυτό οφείλεται στις αναταράξεις στη Μέση Ανατολή. Ελπίζουμε να πήραν την άνοδο που θα έπαιρναν, δηλαδή αυτά τα 10-12 δολάρια που αυξήθηκε και να σταθεροποιηθεί γιατί επέρχεται και ο φόρος της πράσινης φορολογίας. Έχουμε ζητήσει επανελειμμένα από την Κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις επειδή δεν θεωρούμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να επιβληθεί η φορολογία αυτή», εξήγησε.

Από την πλευρά του, ο Ανώτερος Λειτουργός της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, Ανδρέας Χρήστου, μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε ότι «υπήρχαν ήδη κάποιες αυξήσεις προ της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, λόγω των διεθνών τιμών και ιδίως των τιμών των διυλιστηρίων βάσει των οποίων αγοράζονται και εισάγονται τα καύσιμα στην Κύπρο»

«Φορτία πετρελαιοειδών έρχονται συνέχεια. Έρχονται περίπου 15-16 φορτία το μήνα από τις τέσσερις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα. Η τιμολόγηση των αποθεμάτων βασίζεται σε προηγούμενο φορτίο και προφανώς τα νέα φορτία έχουν άλλες τιμές οι οποίες βασίζονται στις τιμές διεθνώς. Είτε υπήρχε ανάφλεξη είτε όχι, πάντα υπάρχει μια διακύμανση στις τιμές. Ως χώρα, δεν εφαρμόζουμε τιμολογιακή πολιτική, δεν καθορίζουμε τις τιμές των καυσίμων, οι τιμές διακυμαίνονται ελεύθερα από το 2004, όμως εμείς βάση των δεδομένων που έχουμε, παρακολουθούμε τις διακυμάνσεις των τιμών και όπου δεν δικαιολογούνται, τότε έχει το δικαίωμα ο Υπουργός να επέμβει»

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Χρήστου ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα για οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση και είναι απομακρυσμένο το ενδεχόμενο για επιβολή πλαφόν»

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE